CLOUD SOLUTIONS HINTS, TIPS & HOW TOS PLM

De Kracht van Cloud Collaboration

De Kracht van Cloud Collaboration

Werkplek mobilisatie is één van de beste manieren om productiviteit en communicatie met uw werknemers te verbeteren.

Thuiswerken zit in de lift, ook voordat COVID-19 entree maakte.

In veel delen van de wereld is werkplek mobiliteit al langer een begrip. Met de opkomst van Cloud Services en het Internet of Things, verwachten werknemers en bedrijven meer vrijheid en flexibiliteit in het werk. Bedrijven worden nu in deze tijd dus extra aangespoord om global teams te ondersteunen.

Allereerst voor de vrijheid die het biedt als het gaat om aannemen van personeel. Alle expertise benodigd in een team is vaak niet meer op één plek in de wereld te vinden. Maar ook ter ondersteuning van informatie-uitwisseling over landsgrenzen en continenten heen. Iets wat op één plek bedacht wordt, wordt vaak op een andere plek gemaakt. Om over gedwongen thuiswerken door quarantainemaatregelen maar te zwijgen.

Er zijn dus voordelen te behalen met cloud collaboration, maar hierbij komen ook uitdagingen hoe dit te managen.

Meerdere teams besturen over verschillende continenten en tijdzones is geen kleinigheid. Het betekent dat bedrijven de beste technologie moeten toepassen om de teams te helpen zo efficiënt mogelijk de verwachte resultaten te leveren.

Hieronder vijf manieren waarop wij u kunnen helpen precies dat te doen:

 Verplaats data naar de Cloud

De eerste stap die uw organisatie zou moeten zetten is de data te verplaatsen naar de cloud. Als alle data op in-house servers staat kan dit problemen opleveren voor de toegang hiervan voor de externe teams. Alternatieven, zoals VPN-servers bestaan. Echter deze verbindingen zijn vaak erg langzaam en kunnen de efficiëntie hinderen. Met cloud data kan iedereen, waar en wanneer dat nodig is, toegang worden gegeven tot de noodzakelijke informatie om deze in realtime te wijzigen. Dus geen downloaden en uploaden meer, maar gezamenlijk werken aan een product.

Bepaal stakeholders

Het juiste aanspreekpunt bepalen voor specifieke informatie zal de teams helpen om effectiever gebruik te maken van de tijd die ze aan werk spenderen. Het bepalen van rollen en verantwoordelijkheden binnen een team helpt om workflows gesmeerd te laten werken.

Breng transparantie in de werkcultuur

Het is gebruikelijk dat externe teams zich in silo’s geïsoleerd gaan voelen. Zorg er dus voor dat de communicatie open en frequent is. Regelmatig updates delen van collega-teams helpt organisaties om een transparante werkcultuur te creëren. Het stelt teams in staat om van de uitdagingen en successen te leren die collega-teams ervaren.

Verbeter samenwerking tussen teams

E-mailen, instant messaging, audio-video conferencing en screen-sharing zijn essentiële tools om in te zetten door externe teams ten behoeve van de samenwerking. Wanneer je een dergelijke nieuwe tool introduceert, neem dan de tijd om je team vaardig te maken in het gebruik ervan.

Houd toegewezen taken bij

Managers hebben een intuïtief dashboard nodig dat complete, real-time informatie geeft over verschillende tijdzones zodat ze in staat zijn op de hoogte te blijven van de projectvooruitgang. In de juiste handen kan dit mogelijke bottlenecks aan zien komen en helpen effectief actie te ondernemen om het project de goede kant op te sturen.

Tenslotte

Investeer in de best passende projectmanagement software

Als bedrijven open staan om wereldwijd personeel te werven kunnen de voordelen enorm zijn. Maar in het begin kan deze onderneming een uitdaging blijken te zijn. Ga deze uitdaging aan door de best mogelijke werkomgeving te bieden voor uw externe teams.

Product Lifecycle Management tools kunnen organisaties helpen om een cultuur van innovatie-door-samenwerking te bouwen als global teams hun unieke kennis en ervaring gaan delen.

Neem vandaag nog contact op met TECHNIA om te ontdekken hoe het 3DEXPERIENCE platform een wereld van grenzeloze mogelijkheden opent voor uw externe teams.

Als u meer wil weten over de mogelijkheden van Cloud dan is dit on-demand webinar ook interessant voor u.

Previous
PLMIF Virtual Experience Wrap Up
Next
Which Industries Are Leading Sustainable Innovation in 2020?

Access the Webinar On Demand