Met een divers palet aan PLM-oplossingen op de markt is het soms lastig kiezen wat nu echt bij uw organisatie past. Zeker wanneer de ambitie van uw organisatie groot is, kies dan vooral voor een schaalbare en out-of-the-box oplossing die mee groeit en toekomstbestendig is. In het tweede webinar uit de Move to PLM serie is uitgelegd hoe de eerste stappen van een PLM-implementatie eruit kunnen zien en hoe PLM-software een plek inneemt in het IT-landschap. In de derde aflevering van deze serie is uitgelegd hoe u vanuit de eerste implementatie, PLM verder binnen de rest van uw organisatie toepast. In dit artikel is kort samengevat wat de extended product backbone inhoudt en welke business uitdagingen dit helpt oplossen. Voor alle bijbehorende voorbeelden en de demo van het 3DEXPERIENCE platform bekijk het volledige webinar on demand.

Uitdagingen binnen een productieorganisatie

De wereld staat nooit stil. Uw organisatie dus ook niet. Dankzij nieuwe trends, technologische ontwikkelingen en veranderende wensen van de eindklant bent u dagelijks bezig met het verbeteren en innoveren van uw producten. Het beheren van informatie in zowel de engineering als manufacturing fase van de levenscyclus van het product speelt dan ook een grote rol. Iedere afdeling heeft zo zijn eigen specifieke tools om mee te werken. Dit maakt het IT-landschap meestal niet gemakkelijker en kan zorgen voor een hogere foutmarge als het gaat om het delen van product data. Uiteraard bepaald de mate van integraties ook hoe complex een IT-landschap wordt. Een single-source-of-truth is hierin van groot belang en kan met PLM-software worden gerealiseerd.

Grip houden op productplanning en evolutie

Zoals net al omschreven speelt het beheren en delen van product data binnen een productieorganisatie een grote rol. Na verloop van tijd krijgt u te maken met productplanning en de evolutie van uw producten. Hierdoor ontstaan compleet nieuwe modellen en varianten maar ook nieuwe versies en revisies van bestaande producten.  Een  marktstrategie kan volledig worden ondersteund met PLM-software waardoor u informatie over meerdere afdelingen kan beheren, real-time kan bijwerken en kan vertrouwen. In het webinar worden hier een aantal uitgebreide voorbeelden van gegeven.

Product Variation Strategy

Ontwerpen en produceren op afstand

Of uw organisatie nu groot of klein is, de uitdaging blijft dat de verschillende functies en afdelingen verspreid zijn. Het gaat hierbij om verspreiding over zowel verschillende landen, als binnen één land, als binnen één gebouw. De hierbij behorende verzuimen als: meer communicatiefouten, meer vertragingen, hogere complexiteit en mindere innovatie kunnen met de juiste PLM-software worden verholpen. De volledige Engineering en Manufacturing Bill Of Material (EBOM/MBOM) kunnen eenvoudig binnen de PLM-software worden beheerd. Het brengt namelijk data bij elkaar en loodst dit door uw organisatie heen. Een extended product backbone vergroot de reikwijdte van uw PLM-systeem en vergroot hiermee de efficiëntie én effectiviteit van uw organisatie.

Het engineering item

Om de EBOM en MBOM met elkaar te verbinden maakt het 3DEXPERIENCE platform gebruik van een engineering item. Een engineering item representeert de definitie van een product. Dit omvat bijvoorbeeld design content, tekeningen, documenten (referenties, specificaties) en materiaal definities. Door vroeg in de ontwerpfase te starten met het vastleggen van productie specifieke informatie weet de afdeling manufacturing direct wat er voor hen aan komt. Bijvoorbeeld of een onderdeel zelf moet worden gemaakt of wordt ingekocht, of een samenstelling outsourced wordt ja of nee.

Meerdere Bills Of Material in de Product Lifecycle

In de levenscyclus van een product komen meerder Bills Of Material aan bod. EBOM en MBOM zijn voor de meeste organisaties het startpunt. Afhankelijk van de interne visie op PLM kunnen dus meerdere BOMs worden ingezet. Eigenlijk al vanaf het eerste idee of plan tot aan service en supportfase. Via PLM-software is het dus mogelijk om een requirement vanaf het begin helemaal te koppelen aan het uiteindelijk te ondersteunen eindproduct. In onderstaande afbeelding is de product lifecycle en verschillende  BOMs weergegeven.

BOM-Transformation throughout the Product Lifecycle

Conclusie

Een schaalbare PLM-oplossing biedt u de mogelijkheid uitdagingen rond product datamanagement en interne- en externe samenwerkingen op te lossen. Vele organisaties starten met een EBOM of MBOM binnen PLM-software. Wanneer dit goed geïmplementeerd en geïntegreerd is met de huidige IT-systemen kan de PLM-strategie worden uitgebreid. De extended product backbone kan meerdere van de andere BOMs omvatten waardoor u een steeds betrouwbaardere single-source-of-truth creëert via PLM-software. Op de lange termijn zal dit uitbetalen in snellere innovatie, een lagere foutmarge, betere samenwerking en service.

Benieuwd naar het volledige webinar? Kijk deze nu on demand terug en schrijf in voor het volgende deel van de Move to PLM webinar series.

Previous
Wat is CATIA?
Next
SOLIDWORKS Tutorials
At TECHNIA, we pave the way for your innovation, creativity and profitability.

We combine industry-leading Product Lifecycle Management tools with specialist knowledge, so you can enjoy the journey from product concept to implementation. Our experience makes it possible to keep things simple, personal and accessible so that together we transform your vision into value.

Want to receive more content like this?
  • Related news and articles straight to your inbox
  • Hints, tips & how-tos
  • Thought leadership articles
How-to’s, hints & tips

Learn how to work better together with world-leading PLM knowledge that keeps your engineering design, simulation and manufacturing ahead of the curve.